In 2019 ben ik door een 2tal bedrijven benaderd met de vraag of ik ambassadeur wilde worden voor hun merk. Ontzettend tof om alleen deze vraag al te krijgen. Blijk van waardering richting je werk.

Maar nog mooier is het dat het bedrijven betreft waar ik dagelijks mee werk.

Het bedrijf wat mij afgelopen jaar als eerst benaderde was een bedrijf wat producten aanbiedt voor fotografen wie zich ook vaak bezighouden met retouchering. Kortom. Het nóg mooier maken van een portret. Dan moet je niet alleen denken aan het glad maken van de huid, maar het complete plaatje… Van retouchering tot aan de complete kleurbewerking, of zwart wit natuurlijk tot aan het verscherpen van een foto.. en noem zo maar op. Vaak wordt er gedacht dat er ‘effe’ een filtjertje over een foto heen gegooid wordt, bij mij is het veel meer dan een filtertje! Het is eigenlijk net als in de muziek een beetje schuiven aan die knoppen… En net als schilderen… laag over laag werken. En zo tot een mooi eindresultaat werken. Volg je het nog?

En als er dan een bedrijf is wie dat deel van je werk dan net even wat vereenvoudigen en nog iets eindelozer maken.. dan werk je daar graag mee.. Ik was ze opgevallen door de manier waarop ik met hun product aan het werk was. En kreeg het verzoek of ik namens hun ook wat werk wilde posten. ( kortom taggen en als eerste alle nieuwe ontwikkelingen te horen krijgen en als eerste met de nieuwste programma’s aan het werk kunnen ) Super fijn al zeg ik het zelf. Ik had wel de lichte pech dat ik alles al had aangeschaft voor ik ambassadeur werd en de grootste voordelen van het ambassadeurschap niet mee heb kunnen pakken… Ja… ach ja… haha dat hou je toch he… Wat naast eerder genoemde voordelen ook ontzettend leuk is, is dat ik als enige nederlandse ambassadeur extra exposure krijg in andere landen.. Waardoor ik steeds meer contact krijg met fotografen en creatievelingen uit andere landen. Zo ontzettend leuk is dat. Je bent steeds meer op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen qua fotografie ook in andere landen. Ontzettend blij daarom om mij Ambassadeur te mogen noemen voor deze mooie ‘brand’ ( NBP Retouch Tools ) Photoshop is voor mij nu nóg leuker geworden om mee te werken.

Maar niet alleen op software gebied mag ik mij ambassadeur noemen. Ook op gebied van studioverlichting en andere fotostudio materialen heb ik nu een mooie samenwerking te pakken!

Eind van 2019 werd ik via de mail benaderd door Interfit Photo UK, welke leverancier is van deze materialen. Ook de vraag of ik het interessant zou vinden om hun product in Nederland en ook omringende landen te kunnen promoten. Moest wel zeggen dat ik eerst nog wel wat sceptisch was.. Want ja… ik word nogal eens benaderd door bedrijven… maar meestal niet al te serieus. Maar toch hierbij kreeg ik een goed gevoel na wat meer vooronderzoek… En ach… niet geschoten is altijd mis.. Als het echt zo mocht zijn dan heb ik in ieder geval gereageerd. Nu ben ik een paar maanden verder en mag zeggen dat ik ook voor dit merk de eerste nederlandse ambassadeur ben. Ik krijg een samenwerking met Interfit/Kamera Express Nederland. Zal workshops gaan geven en mag met hun materiaal werken. Natuurlijk staat daar natuurlijk tegenover dat ik hun merk waar mogelijk zoveel mogelijk laat zien, en laat zien wat er allemaal mogelijk is met hun product.

Aangezien ik erg graag bezig blijf met mezelf uitdagen qua nieuwe technieken en het vinden van nog mooiere beelden is dit voor mij ook niet heel verkeerd. Het eerste product wat ik mocht uit gaan testen is een op zich staande losse (studio)flitser welke ook gebruikt kan worden op locatie. Voor mij super ideaal. Omdat ik het liefst ook met flitslicht op locatie de kwaliteit wil krijgen welke ik ook in de studio neer kan zetten. Ik heb deze nu oa. bij mijn laatste fitness shoot mogen gebruiken en bij een reportage buiten. Super enthousiast over hoe snel je dan mooie foto’s kunt schieten zonder grote accupacks laat staan haspels mee te moeten sjouwen. Ik heb de lamp altijd compleet mee.. En heb een extra accu welke niet groter is dan 2 vuisten… Neerzetten, aanzetten en flitsen…

De komende maanden zijn ze aan het voorbereiden om mij ook via de website aan te kondigen als ambassadeur.. En dan ergens rond april zal het dan zover zijn. Ondertussen ben ik natuurlijk wel al voor ze aan het werk.

Ik ben nu de enige ambassadeur in Nederland, maar er zullen er na mij nog meer volgen. Aan mij om deze toekomstige ambassadeurs te zoeken in samenwerking met Interfit… Ook een ontzettend leuk klusje..

Iets meer rust krijg ik er wel van.. aangezien mijn voorgaande merk studiolicht afgelopen jaar ook failliet is gegaan en ik helaas geen vervangende producten meer kon aanschaffen en ik wel over moest op een ander merk, dus dit kwam voor mij wel echt op exact het juiste moment. Echt blij werd ik er van! En nog steeds… Dat lezen jullie wel door mijn manier van schrijven in deze blog. Mijn enthousiasme is altijd al groot, maar als dit soort dingen je op je pad komen dan kan ik bijna niet anders als huilen van geluk… Zo oprecht blij dat mij dit gegund wordt. Maar natuurlijk ook dat ook de kenners, de fotografiewereld zelf het werk van mij waarderen. Dan heb ik zeker niet voor niets zo hard gewerkt de afgelopen 7 jaar! En nóg is het niet altijd makkelijk en zal ik ook dit jaar nog wel de nodige drempels over moeten stappen. Het is natuurlijk ook weer niet zo dat mij nu alles in m’n schoot geworpen wordt… nee was het maar zo…

Fotograaf zijn is echt kei en keihard werken, net als ieder andere zelfstandig ondernemer. En dat zit je ook nog in een zogenaamde luxe branche… De waarde van fotografie wordt nog wel eens ondergewaardeerd. Aan mij de mooie taak om te laten zien wat goede fotografie kan doen met een bedrijf of voor jou muur… Want wat kunnen beelden belangrijk zijn. Foto’s zeggen mijns inziens immers meer dan woorden… Altijd! Een kus, een traan, een lach… boosheid… alles! Een beeld raakt je of inspireert je of maakt je blij!

En ik ben trots dat ik met deze bedrijven kan laten zien hoe leuk fotografie is! En hoe gaaf het is om te werken met LICHT!!!!