Super Blije Maandag! Al dansend door m’n kamer en dingen doen die een paar weken op de stapel lagen en welke ik uitgesteld had.

 

En beseffen dat je eigenlijk best goed bezig bent, ook qua werk 😅 Ik krijg ook een beetje de rust in m’n hoofd terug merk ik… Niet snel, maar het gaat een stuk beter.

Vanaf september begin ik wat nieuws en komt er een nieuwe uitdaging bij.
Even een beetje stabiliteit in m’n leven, waarbij ik mijn creativiteit vol kan benutten…
Nog wel een paar laatste dingetjes rond maken alvorens ik meer kan vertellen. 😊 Maar ik heb er zin in…

Zzp’er zijn ( 8 jaar alweer) is geweldig, en uitdagend…

Toch loop ik de laatste tijd wel weer tegen een paar dingetjes aan. Met inmiddels een eigen woning en natuurlijk het moederschap is het ook fijn om financieel stabiliteit te hebben, daar ga ik echt niet over liegen. Onafhankelijk zijn en blijven, tegenslagen op kunnen vangen als de tijd even minder is, is mijn absolute doel. Ook leuke dingen kunnen doen omdat ik dat soms zo hard nodig heb. Geen zorgen hoeven maken. Want als iets vervelend is, dan is het wel zorgen maken om m’n financiën.

Wat ik nu vind: Fotografie is mijn passie, net als het ontwerpen zo nu en dan. Wat ik wel wil is dat dat zo blijft. Niet dat het een kwestie van moeten wordt omdat het geld in het laadje brengt. Daarnaast zijn er veel fotografen momenteel gestart waarbij ik merk dat ik geen zin heb om daar tegenaan te vechten door bijvoorbeeld mijn prijzen te verlagen. Dat is nu eenmaal niet te doen en dat levert ook weer de nodige stress op… En ik weet hoe dat kan eindigen… Burn-out, been there… done that…  got the T-shirt….

Ik ga dus voor 2 dagen weer in loondienst werken. Ik krijg alle vrijheid van deze werkgever waar ik alleen maar super blij mee kan zijn. Een super leuke baan tegelijk waar ik al mijn creativiteit in kwijt kan. Lekker dat doen waar ik ook blij van wordt, en weer mensen om mij heen hebben om mee te kunnen sparren.

En mijn eigen bedrijf blijf ik daar lekker bij naast doen.
Mijn droom is om echt alleen dat werk te maken waar ik super blij van wordt, en mijn klanten natuurlijk net zo! De mooiste resultaten afleveren en dat doen waar ik een kei in ben. Niet meer en niet minder. Mijn passie mijn passie laten zijn en minder bezig zijn met het moeten.

Ik ben tenslotte ooit gestart omdat ik energie krijg van dit werk. Hierdoor ben ik drempels durven over gaan, en ben die persoon geworden die ik nu ben. Een stuk zelfverzekerder, mezelf kunnen zijn met alle humor, enthousiasme en onhandigheidjes inbegrepen. En waar ik heel goed ik ben geworden is het andere mensen op hun gemak te stellen zodat er de meest mooie en pure beelden uit rollen ( niet gemaakt ).

Het fotograferen van portretten, ik vind het echt geweldig. Niet alleen iemands uiterlijk, maar ook iemands persoonlijkheid vastleggen en als ik er een beeld tussen heb zitten dan wordt ik iedere keer weer super blij. Haha dat weten de meesten nu wel van mij denk ik.

Ik zal de komende tijd veel nieuw portfolio materiaal gaan schieten in de richting waarin ik op wil. Om te laten zien wat ik bedoel. En ik ben inmiddels al aardig op weg.

 

Maar….

Goede fotografie, kost tijd, veel kostbare tijd. Maar ook ontzettend veel investeringen in materiaal. Schrik niet een beetje camera met lens kost voor mij al snel € 5000,– en dan heb ik het nu nog maar over 1 lens…  en dan komen de kosten nog voor (flits)licht, en alle andere materialen om het licht zo te krijgen zoals ik het dan wil hebben. Oh vergeet ook de software en hoge internetsnelheden niet welke ik nodig heb om goed te kunnen werken..

Kortom… en ik schrijf dit echt niet om even zielig te moeten doen. Maar ik vind wel dat fotografen mogen durven vragen wat nodig is. 1 foto kost echt niet niks!

Dan zit je ook nog eens in een tijd waarin met regelmaat verteld wordt tegen mij… ja maar mijn telefoon maakt ook goede foto’s hoor… Ja… klopt… zal ik niet ontkennen. Ook telefoons maken goede foto’s.. Ook daar geef ik dan ook trainingen in en workshops… want telefoons maken zelf de foto’s niet. Dat doe je dan toch echt ook zelf. En vaak zijn het dan nog de snelle kiekjes die je even op je instagram of facebook wilt plaatsen.

Maar dat even ter zijde… ik ben natuurlijk fotograaf. Met een mooi doel. Ik probeer mensen op de foto te zetten zoals ze echt zijn, in het mooiste licht en de beste versie van zichzelf.
Met als eigen doel de foto te gebruiken voor social media / website / maar ook grootformaat posters of een mooie hoge kwaliteit foto voor aan de muur. Waarvan gezegd kan worden… WOW!!

En om eens terug te komen op de telefoonfoto’s….. Heb je wel eens geprobeerd om je telefoonfoto af te drukken op grootformaat? En dan ook nog eens zo dat de kleuren er ook nog eens goed uitspringen… Zelfs fotografen hebben daar nog wel eens moeite mee.
Zwart wit wordt bijvoorbeeld nog wel eens richting blauw of soms richting bruin afgedrukt, terwijl je op je scherm toch echt zwart zag… Nou heb ik daar mijn opleiding voor gehad om dat goed te bestellen… en klaag dan ook bij mijn leverancier als mijn foto’s niet echt zwart zijn…

Ik wil mijn Fotografie en ontwerpen blijven maken omdat ik het leuk vind, omdat het mijn passie is!
Maar wel realistisch. Dat wat ik het liefst maak kost tijd, kostbare tijd. Ik ben niet iemand wie maar minder werk levert zodat het past bij het budget van deze potentiële klant. Dan zijn dat helaas niet mijn klanten.

 

Mooi werk maken… geen concurrentiestrijd vanwege de prijs…
Je kiest voor mij omdat je mijn werk te gek vind, of mij natuurlijk 😉 want een klik is nog evenzo belangrijk als het werk zelf.

Ik neem de tijd, en denk heel graag met je mee. En we maken ‘samen’ iets waar wij volle 100 % achter staan.

“Mijn enthousiasme maakt mijn creativiteit, en mijn creativiteit zorgt voor mijn enthousiasme…”

Een mooie zin om mee af te sluiten.